AKTUELLT OM JULTROLLING I PRYL- OCH TÄVLINGSSAMMANHANG

img_5860I trollingfisket är det just nu “high speed”. Några har även frågat om trollingprylar som julklapp. Enkla yt- och djupparavaner är definitivt det enklaste och billigaste sättet att bredda och djupa ditt fiske.

 Dock finns det även förträffliga, små mobila djupriggar som ger trollingfisket ännu en dimension. Lätta att placera i relingskanten särskilt på mindre båtar. I bild en mer än decenniegammal Cannonversion med räkneverk.

img_5867

 Några har också frågat om aktuell trollinglitteratur som julklapp. Mig veterligt är det flera år sedan det utkom någon trollingbok.

img_5851Böckerna i bild har både ett och två decennier bakom sig. I stort vill jag dock säga, att om tekniken blir du uppdaterad även i äldre litteratur. Vad som delvis är nytt, är lättare och behändigare redskap.

 Lättast får du ingående info om dessa genom att delta eller kolla i samband med trollingträffar. En sådan – Jullaxen 2016 – äger rum i dag i Vättern. Granvik, Sveriges tungviktigaste atlantinsjölaxhamn, är start och målplats.  

 Uppdaterad hör jag att trollingsuveränerna i Team Borgs Motor ånyo drog hem segern i Granvikstävlingen. Mer info om tävlan kan du kolla via http://team88an.blogspot.se och givetvis via http://outdoor.se

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.