AKTUELLT FRÅN V-REGIONENS SALTA SIDA.

Det har undrats över om Vb-red. sett lista över de båtlag som fått tillstånd att märkfånga blåfenstuna. Svaret är nej och efter vad jag hört, så har de uttagna båtlagen fått direktinfo från SLU och Sportfiskarna. Sistnämnda kommer att arrangera ett möte närmaste veckan för att ge mer detaljerat info kring fisket totalt.

 Det har även undrats över makrillfisket i Göteborg. Av husbilar och dialekter verkar Arendalsfisket kontinuergt locka unga och gamla spöfiskare av skilda kön, mer eller mindre fiskeklädda.

I såväl regn, blåst, dimma som solsken tycks det alltid finnas metare vid kajen. Sistnämnda kan även sägas om makrillen. Med allt agn som fortlöpande bjuds där är platsen välmäskad, d v s ett säkert men farligt mattillhåll för ”gaisare”.

 En annan ofta besökt makrillfiskeplats är piren/vågbrytaren längst ut i Björlandahamnen. Där är miljön väsenskild från Arendal och bryggfiskesnacket bredare. Båtfiskesnacket går i gång, dels i egna flytetyg eller turfiskebåtar plus på hamnens matställen och utrustningsbutiker.

 En tungviktskungsfisk om 9,66 kg/81 cm spöfångad av Erik Axner i Nordnorge är imponerande ögonfröjd på FishEco sajt. Se: http://www.fisheco.se

   En än större (10,5 kg), räktrålad i Skagerack, berättade Vb om häromåret. Se: http://www.bohuslaningen.se/nyheter/sotenäs/rekordstor-fisk-fångad-utanför-smögen-1.2243028

 

 

 

 Att Fladens elrullar är stort eftertraktade nu av Skageracks djuphavsfiskare är inte konstigt, med tanke vad som på djupet simmar i vår svenska atlantflik.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.