A-VECKA MED BOTTENDÅLIGT MILJÖSNACK?

Den 30 juni-8 juli möts politiker, beslutsfattare och engagerade personer i Almedalen för att debattera och diskutera samhällsfrågor.

   Årets officiella invigning av Almedalsveckan sker i Almedalen söndagen den 30 juni kl 14:30. Invigningstalar gör bland andra vår kultur- och demokratiminister Amanda Lind.

Det blir intressant se hur mycket av politikernas bottendåliga förvaltning av liv och livsmiljöer i våra akvatiska miljöer som dras till ytan under A-veckan.          Kännetecknande för politikersnack är Mål man säger sig vilja uppnå. Lika kännetecknande är bristfällig ambition att genomföra åtgärder för att nå målen.

Bottendöden i Östersjön är rekordstor, framgår det av aktuell fakta från SMHI och WWF. Orsaken är utsläppen av övergödande ämnen.

   Parallellfall till detta har i bohuslänska fjordvatten varit en realitet i flera decennier. Utan effektiva insatser från våra myndigheter.

   Politikernas passiva insatser i V-regionens akvatiska miljöer mot överflöde, övergödning, överfiske och giftutsläpp har lett till både utrotning och utarmning av liv och livsmiljöer där.

   I havsmiljön i Bohuslän råder nu samma illavarslande miljötillstånd som den regeringstillsatta Havsmiljökommissionen konstaterade år 2003; havsmiljön är vid Vägs ände.

Läs mer i Almedalsprogrammet

och via:

https://www.svt.se/svttext/web/pages/108.html

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.