”8-FJORDAR” VINNARE AV SVERIGES FÖRNÄMSTA VATTENMILJÖPRIS

Vinnare av det nationella vattenmiljöpriset Sjöstjärnan blev i år projektet ”8-fjordar” i Bohuslän. Havs- och vattenmyndigheten (HaV), Lantbrukarnas riksförbund (LRF), och Sveriges kommuner och landsting (SKL), står bakom priset som, förutom äran, även innebär 50 000 kronor i prissumma.

Juryns motivering till valet av 8-fjordar till 2018 års vinnare av Sjöstjärnan lyder så här: ”8-fjordar har under flera år arbetat systematiskt med åtgärder för att restaurera och förbättra vattenmiljön i fjordarna runt Orust och Tjörn. Parallellt har man också stöttat utvecklingen av verksamheter som turism och vattenbruk. Man har arbetat långsiktigt och målmedvetet i dialog med kommuner, fiskets representanter, markägare och andra lokala aktörer. Genom sitt arbete har man visat att miljön i fjordarna kan förbättras samtidigt som det skapas förutsättning för utveckling av lokala verksamheter, ett gott exempel på hållbar utveckling och dess tre dimensioner omfattande miljö, ekonomi och social utveckling”

 Niclas Åberg, projektledare, Sara Ejvegård, miljöinformatör och Bo Pettersson, kommunalråd i Stenungsunds kommun tog i dag emot priset från miljöminister Karolina Skog i samband med konferensen Havs- och vattenforum i Göteborg.

 Mer info, se: http://www.fisheco.se/news.php?modulID=2&newsID=12546

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.