UPPDATERAD INFO OM TUNAFISKET

Först ett SUPERSTORT tack för alla lovorden över Vb-skrivandet samt alla lyckönskningar över att veteranen kunde vara med och delta i det historiska tunafisket i “svenska” vatten.

   Det har varit mycket uppskattande ordalag, som krokat djupt och glatt i mitt hjärta, särskilt då mångfalden nu kommer från skilda generationer som fightar hårt för att hålla vårt unika svenska, mångsidiga sportfiske vid liv.

   Att som illustrationen ovan säger – och det efter såväl smått som stort i fiskväg i linändan – är bästa hälsan i livet. Och det alldeles särskilt i goda och glada entusiasters sällskap.

 Kan berätta att VSF:s mångsidige sportfiskeveteran och eldsjäl Sten-Gunnar Steenson var tillsammans med medlemmar i Mariestadsklubben och fiskade makrill med turfiskebåten Oberon utanför Måseskär i lördags. Där följde skepparen Bernt Larsson via “radion” vårt tunasnack norröver samt rapporterade snabbt till de ombordvarande allt spännande vad som hände i tunafisket.

– Konstant dubbelt spännande på fiskefronten ombord, säger Sten-Gunnar.

   Sten-Gunnar berättar vidare att makrillfisket var mycket bra, men att allra mest ombord imponerade fem väldigt stora krokade bläckfiskar som gapat över makrillagnen.

 Om frågor på Fladenbåten “PINK LADY kan jag bara berätta att det är en Marlin 35-fotare (ca 12 m), samt att den satte fart via två 250 “hästars” utbordare i “häcken” . Kontakta Robban för mer info.

 Vi fajtar gemensamt vidare på alla sportfiskefronter för vår stora folkhälsofrämjande aktivitet.

UT OCH SPORTFISKA!

UPPDATERAD – Kolla G-P:s 23 fiske- och båtbilder från tunafiskedagen. Se: http://www.gp.se/nyheter/västsverige/första-spöfångade-tonfisken-på-femtio-år-1.4609515

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.