THE ”FORTUNA” REEL

Även om namnet ovan är gångbart på Fladens nya storviltfiskerulle så härrör det inte från deras tunarulle. Jag fann namnet i en gammal Hardy rullannons från mitten av förra seklet.

 Det har undrats över om Fladens röda storviltfiskerulle, som Vb-sajten visade häromdagen, sitter i ett Fladen storviltfiskespö. Se: http://www.vanerblanket.se/hoppfullt-infor-tunamarkningen/

– Svaret är NIX.

 Jag visste inte om att Fladen Tunaspön existerade, förrän jag i går på Björlanda-Robbans sajt, såg en uppsättning av dessa. Även Maxximus-rullen var ny för mig, tills dess Robban i måndags fick hem en kollektion, märkta S80-II samt visade upp dem.

 Spöet som Fladenrullen sitter i, är ett Penn Tuna Stickspö klassat 40-100 lb, ett 5,5 ft långt stand upp (Su) spö.

 Jag var nyfiken på om Fladenrullen i vikt och form balanserade det gamla Penn Su-spöet, i den händelse man råkar ut för stand upfiske kommande tunamärkningstid.

 Visar på nytt utrustningarna i bild här.

 Fladenrullen väger 2,81 kg. Den går bra ihop med Penn Tuna Stickspöet. Spöet väger 0,585 kg. Vikten blev för kombinationen, utan lina på rullen, 3,395 Kg.

 Den andra storviltfiskeutrustningen i bild häromdagen och härintill, består av en Penn Int. 80 W rulle vägandes 3,81 kg. Hardy-spöet i IGFA 80 lb klass (7 ft), som rullen sitter/ska sitta i väger 1,59 kg. Totalt blir det 5,40 kg. Som synes är Pennrullen laddad med monolina.

 Kort sagt, stor skillnad viktmässigt på utrustningarna klassade för samma ändamål.

– Det får inte hindra att styrkeövningar i form armhävningar och benböj blir färre den närmaste tiden.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.