GÖSFISKEBITEN PÅ MJÖRN

Tillbringade tisdagen i lag med en av det moderna trollingfiskets veteraner, Reinhold Terramo. Gös på sjön Mjörn från hans ytterst vältaggade båt gällde primärt.

 Det innebar både trolling- och vertikalfiske, vilket resulterade i såväl gädda som gös i linändan. Av sistnämnda blev det ett tiotal färgsköna, i vikt upp mot 3,5 kg.

 

 

 

 Den tyngsta i linändan – okänd art – fick vi aldrig se, bara skåda dess kraftfulla spänntagsgungningar i spöet när Reinhold ville dirigera dess kurs mot båten samt de bitmärken den satt – innan den släppte – i en dessförinnan krokad mindre gös.

 

 

 

 

 

Det var en mångsidigt upplevelserik dag, där utöver fisket i den sköna miljön och goa vädret snacket med Reinhold och andra Mjörnfiskare brett förgyllde dagen. I de sistnämndas led fick jag höra att fisket var trögt även om en och annan kring 5 kg bedragits.

 

 

Reinhold har sedan pionjärtiden på 80-talet och hans då segervinnande fiske på Sunnanträffen, kontinuerligt och uppdaterad i båt- och redskapsutrustningsväg, framgångsrikt följt trollingfiskets omfattande och snabbba utveckling. Mycket synbart genomtänkt ombord och i hans fångstjournaler, bl.a. via tungviktiga laxfiskar i såväl V-sjö- som Hanöbuktsvatten.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.